Succesvol klantenbezoek FIRBIMATIC en PONY fabrieken

Afgelopen dinsdag 10 april was het dan zover..

Bezoek aan de fabrikanten Firbimatic en Pony in Italië samen met een aantal klanten.

Schiphol

Dinsdag 10 april was het dan zover ‘s-ochtends verzamelen op Schiphol na rustig een bakje koffie en een croissant te nuttigen gingen we op weg naar het vliegtuig. Op naar Bologna naar onze eerste fabrikant Firbimatic. Aangekomen in Bologna zijn wij direct richting de fabriek gereden die zo’n 10 minuten van de luchthaven is gelegen.

Firbimatic

Reinigingsmachines voor nu en de toekomst. Na een bakje koffie / cappuccino heten we iedereen namens de Dutch Laundry Group en Firbimatic welkom. Na een korte inleiding en voorstelling van Firbimatic de fabrikant die al sinds 1971 reinigingsmachines maakt. Kwamen de diverse reinigingsmachine te sprake.

De EcoGreen

De F-Series

De AS-series

De AquaDry

De HydroFlex

De Industrial-series

Kortom diverse reinigingsmachines vanaf basic tot de volautomatische modellen geschikt voor Multisolvents maar uiteraard ook nog steeds de PER machines. Er was veel belangstelling voor de EcoGreen versie de NR.1 reinigingsmachine voor de reiniger, een reinigingsmachine waarbij aan alles is gedacht. Naast de EcoGreen was er ook zeer veel belangstelling voor de HydroFLex een reinigingsmachine, Natwasmachine, Droger en Wasmachine in een machine. Minimale ruimte inname met maximale prestaties.

De rondleiding

Na een introductie van de verschillende reinigingsmachines was het tijd voor de tour door de fabriekshallen. Firbimatic is een fabrikant die de gehele machine in eigen fabriek vervaardigd. Hier is bewust voor gekozen omdat andere fabrikanten die hun machines deels in China laten vervaardigen kampen met problemen met lassen end. Firbimatic levert wereldwijd vanuit de fabriek in Bologna. Andere grote afzetmarkten zijn onder andere Amerika, China, Frankrijk, Italie, Spanje end.

Indrukwekkend en leerzaam

Tijdens de rondleiding kon iedereen alle verschillende soorten machines bekijken. Bij Firbimatic zijn er geen geheimen. Alle ins en outs kwamen aan bod. De fabriekshallen laten dan ook de machines zijn vanaf het begin waar het plaatmateriaal automatisch wordt verwerkt door robots tot aan het eindproduct toe.

De tekenkamer

Een bezoek aan de tekenkamer mocht natuurlijk niet ontbreken. Hier zijn alle machines in kaart gebracht. 3D ontwerpen op de computer, exploding views en natuurlijk worden hier ook aanpassingen gedaan voor klanten die speciale wensen heeft. Bij Firbimatic kan iedere machine naar wens worden gemaakt.

De testlijn

Alle machines worden uiteraard vooraf grondig getest. Alle producten zijn aanwezig bij Firbimatic. Momenteel stonden er een aantal machines op de testlijn met bestemming Frankrijk waar bijna alleen wordt gereinigd met Intense van Seitz. Maar ook producten als Sensene, KWL, Green Earth stonden klaar voor de volgende machines om te testen. Iedere klant heeft immers zijn eigen methode en wens om te reinigen.

Het oordeel van onze klanten

Iedereen was zeer onder de indruk van de kwaliteit van de Firbimatic apparatuur. Reinigingsmachines in diverse classes en voor ieder product wel een oplossing. Van de kleinste 10 KG reinigingsmachine tot aan de grootste industrial-line van bijvoorbeeld 2 x 80 KG met een gecombineerde destilleer met tanken van wel 1000 liter allemaal gemaakt met uiterste precisie en kwaliteitscomponenten.

Op naar de lunch

Na een bezoek en een behoorlijke wandeling door de fabriekshallen van Firbimatic met maar liefst een oppervlakte van 21.000 sq. mtr was het tijd voor een welverdiende lunch. Na de lunch gingen we met het gezelschap richting Inzago (Milaan) waar de Pony fabriek is gevestigd.

Inzago

Inzago ligt vlakbij Milaan en is de stad waar onze fabrikant Pony de fabriekshallen heeft staan. Aangekomen in Inzago kon iedereen zichzelf even opfrissen in zijn hotelkamer en hebben we ‘s-avond een (ingetogen) diner gehad in het schitterende plaatsje Bergamo. Een gezellige crew reinigers met zoals het in Italië gaat met veel te veel gangen en uiteraard wijn. Uiteraard kwam de rondleiding en alle indrukken die opgedaan zijn bij Firbimatic nog even ter sprake.

De volgende dag bezoek Pony fabriek

‘S-ochtends na het ontbijt op weg naar de Pony fabriek. De Pony fabriek is gevestigd in Inzago en bestaat al sinds het  jaar 1958 en waren een van de eerste die de blaastechniek op strijkplanken aan konden bieden. Pony is momenteel internationaal marktleider als het gaat om afwerkapparatuur voor stomerij, wasserij en strijkservices.

De rondleiding

Na kennismaking met de crew van Pony zijn we direct aan de tour begonnen in de fabriek. Ook bij Pony wordt alles binnen de eigen muren vervaardigd. Van het volautomatisch laseren en lassen door robots tot aan het poedercoaten van de materialen. Het gehele proces is te zien in de fabriek. Wat direct opvalt zijn de paradepaardjes van Pony de shirtfinisher EAGLE 2.1 en de ANGLE shirtfinisher, de horizontale Pantamaster voor pantalons en de diverse persen en strijktafels. Maar ook de speciale afdeling voor de elektrische stoomboilers die door de stijgende prijzen van gas en in combinatie met zonne-energie steeds meer verkocht worden.

Het magazijn

In het magazijn zien we dat Pony voor meerdere merken bepaalde apparaten vervaardigd. Een enorme hoeveelheid machines en uiteraard ook apparatuur voor onze klanten die klaar staan om te versturen.

De Showroom

Wat nu zo interessant is aan de fabriek van Pony is dat alle machines volledig staan aangesloten in de grote showroom. Als een kind in een snoepjeswinkel kunt u naar hartelust uw gang gaan en alle apparatuur testen, proberen enz. enz.  Diverse broekentoppers, shirtfinishers, persen, strijktafels, ozonkasten, Colbert finishers werkelijk alles staat in bedrijf en kan vrij naar keuze worden getest.

Pony staat voor kwaliteit

Ook hier waren een aantal klanten zo onder de indruk dat ze zonder te twijfelen direct hun afwerkapparatuur hebben besteld. Dit varieert van een shirt-finisher EAGLE 2.1 een strijkpers of een ozonkast aan toe.

Italië

Een aantal klanten van ons zei altijd een bepaald beeld voorgeschoteld te hebben gekregen van leveranciers die producten uit Duitsland leveren. Deze klanten wilde wij overtuigen van de kwaliteit van onze producten van Firbimatic en Pony. Wij als Dutch Laundry Group moeten 100% achter een merk kunnen staan anders leveren wij dit niet. Onze klanten waren het geheel met ons eens. De merken Firbimatic en Pony staan voor KWALITEIT !!! Alle producten worden allemaal vanaf plaatmateriaal opgebouwd in eigen fabriek. De fabricage gebeurt met de modernste lasertechnieken en lasrobots.

Via Milaan weer terug

Terug naar Amsterdam en dat onze klanten onder de indruk waren hebben we geweten want inmiddels zijn er nieuwe aanmelding gekomen van klanten die graag deze leerzame trip ook willen maken.

Bent u ook nieuwsgierig geworden ?

Na ons bezoek zijn wij al door een aantal andere reinigers benaderd of het voor hun ook mogelijk is om de fabrieken van Firbimatic en Pony te bezoeken. Door een bezoek aan onze fabrikanten stellen wij u in staat om de gehele opbouw te zien van de producten en kennis te maken met de structuur van de fabrikant. Tijdens een beurs of open dag ziet u alleen de machine maar niet hoe een machine van A tot Z is opgebouwd. Omdat het onmogelijk is om alle machines te laten zien tijdens een open dag heeft u aan een bezoek aan de fabriek uiteraard vele malen meer.

Wilt u graag mee naar onze fabrikanten?

In de maand Mei / Juni staat er weer een reis gepland naar Italie. Wilt u graag mee meldt u dan zo spoedig mogelijk aan. Er zijn geen kosten aan verbonden wilt u met meerdere personen meegaan dan kunnen we dit in overleg regelen. In verband met de reservering van de tickets proberen wij altijd 2 maanden vooruit te boeken.

U kunt zich aanmelden door te bellen met een van onze medewerkers:

085-0654891

Ook voor onze Belgische klanten is het mogelijk om mee te gaan naar onze fabrikanten.

+31-850654891

Aanmelden per email is uiteraard ook mogelijk: 

Bellen : 085-0654891

Dutch Laundry Group nodigt u graag uit.

telefoon: 0850 654 891

ikwilgraagmee@dutchlaundrygroup.com
call outside
The Netherlands :
0031 – 850654891