STEK KEURING VOOR UW REINIGINGSMACHINE

STEK KEURING VAN DUTCH LAUNDRY GROUP

Betaalbaar en deskundig uitgevoerd

De meeste reinigingsmachines in Nederland moeten STEK worden gekeurd. De wet- en regelgeving rond koelinstallaties wordt steeds strenger en de handhaving neemt toe. En u als eigenaar of beheerder draagt de verantwoording als het fout gaat. Bijvoorbeeld wanneer uw koelinstallatie schadelijke gassen uitstoot door gebrekkig onderhoud. Slecht voor uw imago en slecht voor uw omzet maar ook boetes kunnen worden opgelegd.

Kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid

 

 

 

 

Ondernemingen met een STEK-certificaat zorgen ervoor dat uw koelinstallatie op een veilige, duurzame en kwalitatief hoogwaardige manier wordt geïnstalleerd en onderhouden. STEK-ondernemingen beschikken over de juiste en actuele vakkennis. We blijven onze aangesloten ondernemingen ook ontwikkelen met o.a. workshops, ondersteuning en actuele informatie. Uiteraard vinden ook jaarlijkse audits plaats om de kwaliteit te borgen.

STEK

STEK staat voor Stichting Emissiepreventie Koudetechniek. De stichting maakt STEK-certificering mogelijk, is exameninstelling voor F-gassen- en EPBD-examens en vormt een kenniscentrum voor de koude sector.

Wetgeving

Als eigenaar of beheerder van een koelinstallatie wilt u op verantwoorde wijze het maximale rendement halen uit uw installatie. Ook moet u voldoen aan de Nederlandse regelgeving.

Zo bent u verantwoordelijk voor de koelinstallatie en de staat waarin deze zich bevindt. En u moet door middel van werkregistraties aan kunnen tonen dat de installatie correct onderhouden en of gerepareerd is. Tijdens een controle door bijvoorbeeld een milieuambtenaar, dient u de relevante werkbonnen of het logboek in uw bezit te hebben.

Verkoop apparatuur van buitenlandse bedrijven

Regelmatig krijgen wij klanten over de vloer met een machine die is aangekocht via een Belgische firma of direct van een of andere fabrikant zonder vertegenwoordiging. Deze bedrijven beschikken veelal NIET over de juiste papieren en nemen de WET regelgeving niet heel erg serieus. Bij deze bedrijven is er maar 1 doel dat is verkoop maar de nazorg laat te wensen over !! U als ondernemer bent ten allertijde aansprakelijk voor uw apparatuur, keuringen en uiteraard heel belangrijk uw werknemers. Dutch Laundry Group heeft alle vakkennis in huis en kan u daarmee geheel ontzorgen.

Regelgeving voor u

Voor u als eigenaar of beheerder is deze regelgeving het meest van toepassing:

 • F-gassenverordening
 • PED (Pressure Equipment Directive)
 • en de EPBD (Energy Performance of Buildings Directive)
 • het Activiteitenbesluit

De F-gassenverordening en de PED zijn beide Europese regels die in de Nederlandse regelgeving geïmplementeerd zijn.

Betaalbare STEKKEURING

Dutch Laundry Group kan uw standaard STEK keuring van uw reinigingsmachines verzorgen voor € 150,00 voor iedere extra machine in uw bedrijf rekenen wij € 100,00

Wij zijn volledig STEK gecertificeerd

Wij willen u er ook op wijzen dat bepaalde gassen die worden gebruikt in de oudere reinigingsmachines zeer duur aan het worden zijn onder andere de types 502 en 407C

Dutch Laundry Group kan u uiteraard ook adviseren over de allernieuwste generatie reinigingsmachines met de allernieuwste multisolvents en technieken.

Dutch Laundry Group

Daarom een STEK-gecertificeerde onderneming

Als u een STEK-gecertificeerde onderneming inschakelt, bent u verzekerd van kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid.

Wat biedt een STEK-gecertificeerde ondernemer?

 • De onderneming werkt op een duurzame wijze.
 • De onderneming streeft zo laag mogelijk energieverbruik na.
 • Een STEK-gecertificeerde onderneming heeft continue verbetering geïntegreerd in haar werk en hanteert een beproeft kwaliteitssysteem.
 • De onderneming werkt volgens vastgestelde functionele en praktische procedures.
 • Een STEK-gecertificeerde onderneming stelt hoge eisen aan haar monteurs, gereedschap en omgeving, om uw veiligheid en die van de monteurs te waarborgen.
 • De werkzaamheden zijn altijd inzichtelijk door een correcte werkregistratie.

Uw voordeel

 • Een optimaal renderende, duurzame en veilige werking van uw koelinstallatie.
 • Lagere energiekosten en minder kosten door preventieve maatregelen
 • Een sluitende onderhoudsadministratie voor inspecties van milieuambtenaren.
 • Een prettig klimaat waarin medewerkers beter presteren.

 

Bel nu voor een afspraak:

tel:   085-0654891