Professioneel wassen en drogen met Fagor

Om professioneel te kunnen wassen en drogen wilt u natuurlijk verzekerd zijn dat uw machine voldoet aan de hoogste eisen die worden gesteld binnen uw organisatie. Uw machine wordt uiteraard veelvuldig gebruikt en moet daar dan ook geschikt voor zijn.

Dutch Laundry Group en de FAGOR Industrial compact Series

Een geweldige combinatie van wasmachine en droger die leverbaar zijn met een inhoud van 8 KG en 10 KG. De machines zijn compact gebouwd zodat deze eenvoudige op de plaatst van bijvoorbeeld een 6,5 KG industriële machine kan worden geplaatst.

Waarom 8 kg en 10 kg ?

De techniek van vandaag de dag zorgt ervoor dat de machine ook te gebruiken is met een belading van 6 kg of 5kg door een gewichtsindicator kan de machine zich aanpassen aan uw belading en zal daardoor minder water, energie en zeep verbruiken. Door de grotere trommel krijgt uw wasgoed meer ruimte waardoor er veel betere wasresultaten worden behaald dan met uw huidige machine.

Compact Series

Wat direct opvalt aan deze robuuste machines zijn de grote vuldeuren vervaardigd uit hoogwaardig aluminium. Deze deur wordt ook gebruikt op de 25 KG wasmachines dus kom maar op met dat grote dekbed. Vooral als u nog machines gewend bent met een rubbermanchet tussen de deur en de trommel. Iets wat volgens de strenge RABC zeker niet meer van deze tijd is. Hygiëne en kwaliteit staan bij deze COMPACT SERIES van Fagor Industrial voorop.

Afbeelding van onze grote deuropening zonder manchet.

professionele wasmachine compact series fagor met deur zonder manchet dutch laundry group

Afbeelding van andere professionele merken met manchet waar vuil, bacterie en scherpe voorwerpen zich ophopen.

Eenheid zorgt voor overzicht

FAGOR heeft voor deze COMPACT series geen compromissen gesteld. Wat is er makkelijker om gewoon alle machines groot of klein met dezelfde besturing uit te voeren. En dan praten we natuurlijk niet over zomaar een besturing maar de meest uitgebreidste besturing die er maar mogelijk is. Alles kan worden geprogrammeerd zoals u of uw zeepleverancier het maar hebben wil.

De wasmachines worden allemaal uitgevoerd met de uitgebreidste besturing die vrij-programmeerbaar is via de machine of door middel van een USB stick. Ook de zeepprint voor standaard 8 zeepdoseringen is standaard voorzien in deze machines.

De Bediening zeer eenvoudig of u nou een machine wilt met 1 of 2 programma’s of heeft u liever een full package met zoveel programma’s als u maar wenst. Alles is mogelijk ook zijn de machines leverbaar met muntinworp of contactloos betaalsysteem.

De drogers

Het drogen van het wasgoed moet snel en effectief gebeuren, waarbij uw textiel natuurlijk in perfecte staat blijft. De drogers van FAGOR voldoen volledig aan deze eisen we gaan zelfs nog een stapje verder.

Ook is er aandacht voor de plaatsing van de drogers die bij deze kleinere serie hoort.

Zo is het mogelijk om dezelfde droger te gebruiken naast een wasmachine of dat u deze bovenop de wasmachine plaatst. Een kwestie van het onderste en bovenste paneel verwisselen. en uw apparaat is ready to go.

De prijzen van deze machines zijn zeer interessant gelet op de kwaliteit en zorg waarmee deze wasmachines en drogers zijn vervaardigd kunt u met deze machines jarenlang zonder zorgen wassen en drogen.

Welke markt zijn deze machines geschikt ??

Dutch Laundry Group zal zich met deze machines voornamelijk gaan richten op :

#Verpleeghuizen en #zorginstellingen
#Horeca bedrijven
#Studentenhuisvesting
#Bedrijven die zelf kleinschalig wassen
#Wasserettes / #Wassalons
#Verhuur
#Defensie
#Stomerijen
#Grotegezinnen
#Maritiem

en vele andere toepassingen

Interesse in deze nieuwe aanwinst kleinere segment apparatuur……

telefoon: 0850 654 891
info@dutchlaundrygroup.com

Eenvoudige bediening

call outside The Netherlands :

+31 – 850654891

Bekijk de folder nu door hieronder te klikken en download online de folder met bestelformulier

brochure professionele wasmachine 8kg en 10 kg dlg dutch laundry group 2018

Kortom diverse reinigingsmachines vanaf basic tot de volautomatische modellen geschikt voor Multisolvents maar uiteraard ook nog steeds de PER machines. Er was veel belangstelling voor de EcoGreen versie de NR.1 reinigingsmachine voor de reiniger, een reinigingsmachine waarbij aan alles is gedacht. Naast de EcoGreen was er ook zeer veel belangstelling voor de HydroFLex een reinigingsmachine, Natwasmachine, Droger en Wasmachine in een machine. Minimale ruimte inname met maximale prestaties.

De rondleiding

Na een introductie van de verschillende reinigingsmachines was het tijd voor de tour door de fabriekshallen. Firbimatic is een fabrikant die de gehele machine in eigen fabriek vervaardigd. Hier is bewust voor gekozen omdat andere fabrikanten die hun machines deels in China laten vervaardigen kampen met problemen met lassen end. Firbimatic levert wereldwijd vanuit de fabriek in Bologna. Andere grote afzetmarkten zijn onder andere Amerika, China, Frankrijk, Italie, Spanje end.

Indrukwekkend en leerzaam

Tijdens de rondleiding kon iedereen alle verschillende soorten machines bekijken. Bij Firbimatic zijn er geen geheimen. Alle ins en outs kwamen aan bod. De fabriekshallen laten dan ook de machines zijn vanaf het begin waar het plaatmateriaal automatisch wordt verwerkt door robots tot aan het eindproduct toe.

De tekenkamer

Een bezoek aan de tekenkamer mocht natuurlijk niet ontbreken. Hier zijn alle machines in kaart gebracht. 3D ontwerpen op de computer, exploding views en natuurlijk worden hier ook aanpassingen gedaan voor klanten die speciale wensen heeft. Bij Firbimatic kan iedere machine naar wens worden gemaakt.

De testlijn

Alle machines worden uiteraard vooraf grondig getest. Alle producten zijn aanwezig bij Firbimatic. Momenteel stonden er een aantal machines op de testlijn met bestemming Frankrijk waar bijna alleen wordt gereinigd met Intense van Seitz. Maar ook producten als Sensene, KWL, Green Earth stonden klaar voor de volgende machines om te testen. Iedere klant heeft immers zijn eigen methode en wens om te reinigen.

Het oordeel van onze klanten

Iedereen was zeer onder de indruk van de kwaliteit van de Firbimatic apparatuur. Reinigingsmachines in diverse classes en voor ieder product wel een oplossing. Van de kleinste 10 KG reinigingsmachine tot aan de grootste industrial-line van bijvoorbeeld 2 x 80 KG met een gecombineerde destilleer met tanken van wel 1000 liter allemaal gemaakt met uiterste precisie en kwaliteitscomponenten.

Op naar de lunch

Na een bezoek en een behoorlijke wandeling door de fabriekshallen van Firbimatic met maar liefst een oppervlakte van 21.000 sq. mtr was het tijd voor een welverdiende lunch. Na de lunch gingen we met het gezelschap richting Inzago (Milaan) waar de Pony fabriek is gevestigd.

Inzago

Inzago ligt vlakbij Milaan en is de stad waar onze fabrikant Pony de fabriekshallen heeft staan. Aangekomen in Inzago kon iedereen zichzelf even opfrissen in zijn hotelkamer en hebben we ‘s-avond een (ingetogen) diner gehad in het schitterende plaatsje Bergamo. Een gezellige crew reinigers met zoals het in Italië gaat met veel te veel gangen en uiteraard wijn. Uiteraard kwam de rondleiding en alle indrukken die opgedaan zijn bij Firbimatic nog even ter sprake.

De volgende dag bezoek Pony fabriek

‘S-ochtends na het ontbijt op weg naar de Pony fabriek. De Pony fabriek is gevestigd in Inzago en bestaat al sinds het  jaar 1958 en waren een van de eerste die de blaastechniek op strijkplanken aan konden bieden. Pony is momenteel internationaal marktleider als het gaat om afwerkapparatuur voor stomerij, wasserij en strijkservices.

De rondleiding

Na kennismaking met de crew van Pony zijn we direct aan de tour begonnen in de fabriek. Ook bij Pony wordt alles binnen de eigen muren vervaardigd. Van het volautomatisch laseren en lassen door robots tot aan het poedercoaten van de materialen. Het gehele proces is te zien in de fabriek. Wat direct opvalt zijn de paradepaardjes van Pony de shirtfinisher EAGLE 2.1 en de ANGLE shirtfinisher, de horizontale Pantamaster voor pantalons en de diverse persen en strijktafels. Maar ook de speciale afdeling voor de elektrische stoomboilers die door de stijgende prijzen van gas en in combinatie met zonne-energie steeds meer verkocht worden.

Het magazijn

In het magazijn zien we dat Pony voor meerdere merken bepaalde apparaten vervaardigd. Een enorme hoeveelheid machines en uiteraard ook apparatuur voor onze klanten die klaar staan om te versturen.

De Showroom

Wat nu zo interessant is aan de fabriek van Pony is dat alle machines volledig staan aangesloten in de grote showroom. Als een kind in een snoepjeswinkel kunt u naar hartelust uw gang gaan en alle apparatuur testen, proberen enz. enz.  Diverse broekentoppers, shirtfinishers, persen, strijktafels, ozonkasten, Colbert finishers werkelijk alles staat in bedrijf en kan vrij naar keuze worden getest.

Pony staat voor kwaliteit

Ook hier waren een aantal klanten zo onder de indruk dat ze zonder te twijfelen direct hun afwerkapparatuur hebben besteld. Dit varieert van een shirt-finisher EAGLE 2.1 een strijkpers of een ozonkast aan toe.

Italië

Een aantal klanten van ons zei altijd een bepaald beeld voorgeschoteld te hebben gekregen van leveranciers die producten uit Duitsland leveren. Deze klanten wilde wij overtuigen van de kwaliteit van onze producten van Firbimatic en Pony. Wij als Dutch Laundry Group moeten 100% achter een merk kunnen staan anders leveren wij dit niet. Onze klanten waren het geheel met ons eens. De merken Firbimatic en Pony staan voor KWALITEIT !!! Alle producten worden allemaal vanaf plaatmateriaal opgebouwd in eigen fabriek. De fabricage gebeurt met de modernste lasertechnieken en lasrobots.

Via Milaan weer terug

Terug naar Amsterdam en dat onze klanten onder de indruk waren hebben we geweten want inmiddels zijn er nieuwe aanmelding gekomen van klanten die graag deze leerzame trip ook willen maken.

Bent u ook nieuwsgierig geworden ?

Na ons bezoek zijn wij al door een aantal andere reinigers benaderd of het voor hun ook mogelijk is om de fabrieken van Firbimatic en Pony te bezoeken. Door een bezoek aan onze fabrikanten stellen wij u in staat om de gehele opbouw te zien van de producten en kennis te maken met de structuur van de fabrikant. Tijdens een beurs of open dag ziet u alleen de machine maar niet hoe een machine van A tot Z is opgebouwd. Omdat het onmogelijk is om alle machines te laten zien tijdens een open dag heeft u aan een bezoek aan de fabriek uiteraard vele malen meer.

Wilt u graag mee naar onze fabrikanten?

In de maand Mei / Juni staat er weer een reis gepland naar Italie. Wilt u graag mee meldt u dan zo spoedig mogelijk aan. Er zijn geen kosten aan verbonden wilt u met meerdere personen meegaan dan kunnen we dit in overleg regelen. In verband met de reservering van de tickets proberen wij altijd 2 maanden vooruit te boeken.

U kunt zich aanmelden door te bellen met een van onze medewerkers:

085-0654891

Ook voor onze Belgische klanten is het mogelijk om mee te gaan naar onze fabrikanten.

+31-850654891

Aanmelden per email is uiteraard ook mogelijk: 

Bellen : 085-0654891

Dutch Laundry Group nodigt u graag uit.

telefoon: 0850 654 891

ikwilgraagmee@dutchlaundrygroup.com

call outside

The Netherlands :

0031 – 850654891