De Wassalon De Wasserette De Stomerij De Laundromat De Droogkuis

Je komt ze overal tegen maar steeds minder of ouder……

Wie kent ze niet de traditionele selfservice wassalons van vroeger. 8 industriële wasmachines op een rijtje en de daarbij behorende drogers. Vroeger werd er direct in de machine geld of een token ingeworpen. Later kwam er een centraal bedieningspaneel waar je met een Loyalty Card kan betalen, met geld, OR-code of met contactloos betalen.

Vroeger was het anders

De selfservice / bedienings wassalons van vroeger zijn niet meer, hoewel in Amsterdam je er soms nog wel eentje tegen komt met machines van meer dan 25 jaar oud. Wasmachines met een laag centrifugerend toerental die tot in de eeuwigheid doordraaiden. De was kwam met een hoger restvochtgehalte uit de machine waardoor het eerst even in de centrifuge ging (grote betonmolens die heel hard rondjes draaiden). Sommige hadden dit niet waardoor het drogen zo’n 10 tot 15 minuten langer duurde. Deze wassalons waren vaak een familiebedrijf waar Vader, Moeder, Dochter en Zoon werkte en soms stak Oma ook nog even een handje uit. Bezoekers hadden meer tijd en waren niet zo gehaast,er waren zelfs klanten die hielpen mee omdat ze het zo leuk vonden. ja de sfeer van de oude wassalons was echt supergezellig. In de wassalon gebeurde het !!!! 

laundry dutch laundry group

 

Tijden veranderen

Laag centrifugerende wasmachines voor wassalons werden vervangen voor Hoog centrifugerende wasmachines deze machines waren veelal voorzien met een rubbermanchet. Deed je de deur open dan moest je eerst het gevecht aangaan met het rubber dat de deur met de trommel verbindt. Machines die heel stug geveerd waren waardoor er bijvoorbeeld in Amsterdam regelmatig problemen ontstonden met trillingen die de machines veroorzaakten. Niet bij de buurvrouw erboven maar 3 verdiepingen hoger en 5 huizen naar links waar het vaasje met rozen op de televisie stond te dansen. Dit werd uiteindelijk opgelost door de machines op een zwaar frame te zetten en te vullen met beton, het geheel werd dan op trillingsdempers gezet.

Maar hoe zit het tegenwoordig met de wassalons?

Is het nog steeds rendabel om een wassalon te beginnen? En hoe zou u deze wassalon dan invullen een wassalon met stoeltjes een betaalautomaat, wasmachine en drogers? Of zou u voor een andere aanpak kiezen ? Met een paar stickers en een uniform rijtje stoeltjes blijft het nog steeds die saaie wassalon. Het pimpen van de zaak met WIFI heeft tegenwoordig ook al geen succes meer, wie heeft er geen 10GB aan data in zijn telefoon? Tegenwoordig zijn de wassalons eigenlijk kleine wasserijen. Let er vooral op dat bij het starten van een nieuwe wassalon dat u uw kosten beperkt houdt. Dat uw huur laag is en dat u zich niet opzadelt met torenhoge schulden. Een wassalon kunt u het beste opbouwen naar de vraag van de klant.

Is er nog behoefte aan de standaard wassalon?

In landen als Amerika zie je dat het aantal wassalons met 20 procent is gedaald.Maar ook in Nederland en België zie je dat het aantal wassalons afneemt. In steden waar de welvaart stijgt zal de behoefte aan zelfbedieningswassalons sterk afnemen. Ook de vraag naar selfservice wassalons in studentensteden wordt minder en minder. Door voorzieningen binnen de eigen huisvesting hebben deze de beschikking over moderne gezamenlijke wasruimtes tegen een gereduceerd tarief kan daar gewassen worden. Wat overblijft zijn de achterstandswijken (wijken waar de schade aan apparatuur door molest meestal hoger is dan elders) maar ook deze bewoners kopen steeds vaker een goedkope huishoudmachine. In steden waar veel toeristen verblijven zal de vraag naar wassalons nog wel hoger zijn. Het nadeel is dan ook dat de concurrentie in deze regio’s weer heel hoog is, de huur heel hoog en de prijzen staan onder druk.

Wij kunnen uw wassalon, wasserette, laundromat weer gezond maken.

Ja u leest het goed. De Dutch Laundry Group heeft voor uw bestaande zaak een manier gevonden om deze met een kleine investering weer van deze tijd te maken. Het selfservice gedeelte kan hiermee blijven behouden maar wij gaan verder dan selfservice !!! Wilt u weten hoe u meer uit uw zaak kan halen? Bel voor een afspraak. 085-0654891

Wat is een oude wassalon waard?

Een van de veel gestelde vragen die wij elke dag telefonisch binnenkrijgen. Hoeveel is mijn wasserette waard ? Een voorbeeld: Een klant heeft een wasserette maar wil er meer stoppen. In zijn plan had hij voorzien dat de wassalon nog wel wat centjes zou opleveren. Het verkopen van de zaak lukte niet omdat de huurprijs inmiddels zo hoog opgelopen is dat het totaal niet meer rendabel is om dit per maand terug te verdienen met een paar wasjes. De machines zijn al 8 – 10 jaar oud en soms nog ouder, economisch afgeschreven. Op een veiling krijgt u in het gunsigste geval nog een paar duizend euro voor de machines.

Hoe zit dat nou met die franchise modules?

In Nederland, België en de rest van Europa  proberen sommige fabrikanten een soort franchise formule neer te zetten. Een echte franchise module ziet er natuurlijk heel anders uit. Daar moet u verplicht de producten afnemen van de franchise organisatie en voldoen aan bepaalde eisen. Als u de zaak wilt verkopen gaat dit in overleg met de franchise organisatie. In de wassalonwereld gaat dit meestal een beetje anders u koopt uw apparatuur van een bepaald merk en krijgt er wat stickers van de fabrikant bij cadeau en als bonus wat tafeltjes en stoeltjes. Uiteraard is niets voor niets deze artikelen zitten verwerkt in de prijs van de apparatuur.

Prijzenvergelijk

Dat u daar al snel achterkomt is om de prijzen te vergelijken met andere leveranciers. Brengt het u voordelen als wassalon om een bepaalde naam te voeren? Deze vraag kunt u zelf beantwoorden had u weleens van de naam gehoord voordat u zich ging oriënteren in de markt? Gaat u als toerist met uw waszak 2 kilometer verder lopen om naar een bepaalde wassalon te gaan terwijl er om de hoek misschien wel 2 wassalons zitten zonder die speciale naam open zijn?

 

U heeft de perfecte locatie gevonden.

U heeft de perfecte locatie gevonden en wilt toch een wassalon starten. Wij kunnen u adviseren met uw wassalon, apparatuur waarbij wij u goed kunnen adviseren. Kunnen wij een prognose doen over de winst die u gaat maken. Nee wel kunnen wij voor u berekenen wat uw wassalon op kan brengen bij een gemiddeld bezoekers percentage.

telefoon: 0850 654 891
info@dutchlaundrygroup.com

call outside The Netherlands : 0031 – 850654891

De wassalon De Wasserette De Stomerij De Laundromat De Doogkuis