Bezoek Pony en Imesa, Juli

Bezoek Pony en Imesa, Juli 2013.

Afgelopen week (9 t/m 12 Juli) waren wij in Italië voor een bezoek aan Pony een voor de technische training bij Imesa.

In de lobby van pony kregen wij een leuk welkom. Het volgende filmpje werd op de schermen weergegeven.

 

We hebben in de volledig werkende showroom van Pony de nieuwe overhemden machine de “EAGLE” bekeken. Tijdens de demonstratie waren wij erg onder de indruk van deze machine. De kwaliteit van de overhemden was uitstekend en dat onder een minuut per overhemd!
Ook kregen wij een demonstratie van de Pantamaster. Deze machine vinden wij erg interessant aangezien vrijwel iedereen, zonder ervaring, op deze machine kan werken. De kwaliteit van de broeken is zeer goed zonder dat er een broekentopper nodig is.

Showroom Pony

In de showroom van Pony hebben ze een klein museum gemaakt. Hier is onder andere de aller eerste Pony strijktafel te zien.
Het museum hebben ze aangekleed met allemaal oude foto’s van de fabriek en van machines. Grappig om te zien is dat Pony steeds bij haar eigen concept is gebleven. Alle machines zijn in de basis het zelfde, alleen gemoderniseerd.

Historie

Al met al was het bij Pony een zeer geslaagd bezoek.

corso tecncio

Bij Imesa hebben wij 2 dagen technische training gehad.

Op de eerste dag kwamen de wasmachines uitgebreid aan bod. Onder andere de functies en de computer maar ook de opbouw van de wasprogramma’s.
In de fabriek werd goed gedemonstreerd hoe de wasmachines gebouwd worden en hoeveel handwerk er eigenlijk aan te pas komt.

Op de tweede dag kwamen de mangels en de wasdrogers aan bod.
Er werd uitgelegd wat nou precies de verschillen zijn tussen de type mangels die er in productie zijn en hoe deze in elkaar zitten.
Bij de wasdrogers werd heel duidelijk de “do’s & don’ts” van de rookgas afvoer uitgelegd en hoe je deze moet berekenen. In de fabriek hebben weer heel goed kunnen zien hoe beide machines gemaakt worden. Ook hier zit heel veel handwerk in.

Het waren twee zeer vermoeiende maar zeker leerzame dagen!