Tolon wasdroger TD20

Industriële wasdroger 20 KG TOLON TD20

Tolon wasdroger TD20 met schuifdeuren

De Tolon Industriële wasdrogers zijn beschikbaar met een inhoud van 20KG – 40KG – 60KG – 110KG. De High Quality drogers onderscheiden zich onder andere door hun robuuste uitvoering. De industriële schuifdeuren, standaard roestvrijstalen trommel en reverserende trommel staan garant voor betrouwbaarheid, duurzaamheid en efficiëntie. De drogers kunnen geheel naar wens worden vervaardigd en zijn leverbaar in de uitvoering met stoomverwarming, gasverwarming of elektrische verwarming.

Opties voor extra gemak

Het is mogelijk om de drogers uit te voeren met een intelligent restvocht systeem, trommel met variabele snelheid, recirculatie systeem voor meer rendement en op de stoomverwarmde en gasverwarmde modellen is het mogelijk om deze uit te voeren met een sprinkler installatie. De stoomverwarmde drogers kunnen worden uitgevoerd met een pneumatische stoomklep van roestvrijstaal en een Direct airflap voor snellere cooldown.

De efficiënte schuifdeuren

Een groot probleem in een wassalon of wasserij is altijd de laaddeur, draait de deur linksom of rechtsom maar uiteindelijk zit deze altijd in de weg. Uw waskar bots tegen de deur of de geopende deur blokkeert de deur van de droger die er naast staat. Bij onze drogers van TOLON is dit probleem verleden tijd. De heavy-duty schuifdeuren gaan met gemak naar automatisch naar boven en beneden. Met gemak kunt u door de grote opening uw trommel beladen of lossen.

Restvochtmeting

Door de intelligente restvochtmeting zal uw droger niet langer dan nodig gebruik maken van uw duurzame energie. Hierdoor zijn uw programma’s sneller klaar, gebruikt de droger minder energie en zal uw textiel me een beter resultaat kunnen vouwen of verder verwerken.

Technologie & Innovatie

De technologie en het innovatieve design achter de bedrijfswasdrogers van TOLON zorgen voor een nog efficiënter droogproces. De drogers hebben allemaal dezelfde besturing waarmee u in staat bent om de meest delicate programma’s te gebruiken. Het gebruik van de besturing is zeer eenvoudig en geeft u de mogelijkheid om tijdens een droogproces het programma aan te passen.

Recirculatie systeem

Het optionele recirculatie systeem wordt aangestuurd door de intelligent restvochtsensor. Naar gelang uw textiel droger wordt zal de recirculatie stapsgewijs toenemen. Dit resulteert in combinatie met de andere technieken in een droger met maximale energie besparing en kortere droogtijden.

Reversing trommel en frequentie gestuurde motor

Alle drogers zijn standaard voorzien van een roestvrijstalen trommel die linksom en rechtsom draait dit voorkomt dat uw textiel gaat knopen en zorgt voor snellere droogtijden en een beter eindresultaat voor uw textiel. De frequentie gestuurde motor berekend samen met de restvochtsensor de ideale trommelsnelheid, immers niet ieder product dat u droogt is hetzelfde. De aandrijving gebeurt met een motor met reductie gekoppeld aan een heavy duty snaar.

Roestvrijstalen trommel

De drogers worden standaard voorzien van een roestvrijstalen trommel en dat is niet zonder reden. Roestvrijstaal heeft een langere levensduur en door de speciale bewerking van de geperste gaatjes in de trommel die doorgezet zijn met een ronding erin zal uw textiel een Gentle behandeling krijgen. Beter eindresultaat voor uw textiel en minder pluisvorming.

Filtercompartiment aan voorzijde

Het grote stoffilter aan de voorzijde is afgesloten met een doorzichtige stofdeur. Hierdoor kunt u eenvoudig visueel de status van uw stofbak controleren.

Uitvoeringen:

De drogers zijn leverbaar met elektrische verwarming, gas verwarming of stoom verwarming

Specificaties TD20 20 kg drogerTolon wasdroger TD20

  • Capaciteit                        22 kg (18:1)   / 20 kg (20:1) 35 kg p/uur
  • Volume                            433 liter
  • Verwarming                     elektrisch / stoom / gas verwarmd
  • Elektrische verwarming   20 kW
  • Gas verwarming              40 kW
  • Stoom verwarming          50,1 kW bij 7 bar. 20kg/cyclus
  • Afmetingen (BxDxH)       1166 x 1184 x 1906 mm
  • gewicht                              420  kg

Klik hier voor de Tolon brochure