Tolon wasdroger TD110

Industriële wasdroger 110 KG TOLON TD110

Tolon wasdroger TD110 met schuifdeuren

De Tolon Industriële wasdrogers zijn beschikbaar met een inhoud van 20KG – 40KG – 60KG – 110KG. De High Quality drogers onderscheiden zich onder andere door hun robuuste uitvoering, industriële schuifdeuren, standaard roestvrijstalen trommel, betrouwbaarheid, duurzaamheid en efficiëntie. De drogers kunnen naar geheel naar wens worden vervaardigd en zijn leverbaar in de uitvoering met stoomverwarming, gasverwarming of elektrische verwarming.

Extra opties voor extra gemak

Zo is het mogelijk om de drogers uit te voeren met een intelligente restvochtmeting, trommel met variabele snelheid, recirculatie systeem voor meer rendement en op de stoomverwarmde modellen is het mogelijk om deze uit te voeren met een sprinkler installatie , pneumatische stoomklep van roestvrijstaal en een Direct arflap voor snellere cooldown.

De efficiënte schuifdeuren

Een groot probleem in een wassalon of wasserij is altijd de laaddeur, draait de deur linksom of rechtsom maar uiteindelijk zit deze altijd in de weg. Uw waskar bots tegen de deur of de geopende deur blokkeert de deur van de droger die er naast staat. Bij onze TD drogers van TOLON is dit probleem verleden tijd. De heavy duty schuifdeuren gaan met gemak naar boven en beneden. Met gemak kunt u door de grote opening uw trommel beladen of lossen.

Restvochtmeting

Door de intelligente restvochtmeting zal uw droger niet langer dan nodig gebruik maken van uw duurzame energie. Hierdoor zijn uw programma’s sneller klaar, gebruikt de droger minder energie en zal uw textiel me een beter resultaat kunnen vouwen of verder verwerken.

Technologie & Innovatie

De technologie en het innovatieve design achter de bedrijfswasdrogers van TOLON zorgen voor een nog efficiënter droogproces. De drogers van TOLON hebben allemaal dezelfde besturing waarmee u in staat bent om de meest delicate programma’s te gebruiken. Het gebruik van de besturing is zeer eenvoudig en geeft u de mogelijkheid om tijdens een droogproces het programma aan te passen.

Recirculatie systeem

Het optionele recirculatie systeem wordt aangestuurd door de intelligent restvochtsensor. Naar gelang uw textiel droger wordt zal de recirculatie stapsgewijs toenemen. Dit resulteert in combinatie met de andere technieken in een droger met maximale energie besparing en kortere droogtijden.

Reversing trommel en frequentie gestuurde motor

Alle drogers zijn standaard voorzien van een roestvrijstalen trommel die linksom en rechtsom draait dit voorkomt dat uw textiel gaat knopen en zorgt voor snellere droogtijden en een beter eindresultaat voor uw textiel. De frequentie gestuurde motor berekend samen met de restvochtsensor de ideale trommelsnelheid, immers niet ieder product dat u droogt is hetzelfde. De aandrijving gebeurt met een motor met reductie gekoppeld aan een heavy duty snaar.

Roestvrijstalen trommel

De drogers worden standaard voorzien van een roestvrijstalen trommel en dat is niet zonder reden. Roestvrijstaal heeft een langere levensduur en door de speciale bewerking van de geperste gaatjes in de trommel die doorgezet zijn met een ronding erin zal uw textiel een Gentle behandeling krijgen. Beter eindresultaat voor uw textiel en minder pluisvorming.

Filtercompartiment aan voorzijde

Het grote stoffilter aan de voorzijde is afgesloten met een doorzichtige stofdeur. Hierdoor kunt u eenvoudig visueel de status van uw stofbak controleren.

Uitvoeringen:

De drogers zijn leverbaar met elektrische verwarming, gas verwarming of stoom verwarming

Specificaties TD110 110 kg drogerTolon wasdroger TD110

  • Capaciteit                        65 kg (18:1)   / 110 kg (20:1) 100 kg p/uur
  • Volume                            2380 liter
  • Verwarming                     elektrisch / stoom / gas verwarmd
  • Elektrische verwarming   NA
  • Gas verwarming              201 kW
  • Stoom verwarming         6 bar. 90kg/cyclus
  • Afmetingen (BxDxH)       1607 x 2741 x 2537 mm
  • gewicht                              1700 kg

Klik hier voor de Tolon brochure